Zupa cytrynowa
Zupa cytrynowa
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bulion warzywny - 5 szklanek (lub drobiowego)Cytryna - 1 całaCytryna - 4 plasterkiMąka pszenna - 1 łyżeczkaCukier - Do smakuSól - Do smakuPieprz biały mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cytrynę wyszoruj szczoteczką w gorącej wodzie i osusz. Na tarce z małymi otworami zetrzyj z niej żółtą skórkę, a następnie zagotuj ją z bulionem. Mąkę rozprowadź małą ilością zimnej wody, wlej do zupy i gotuj 3 minuty. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, przypraw solą, cukrem i pieprzem.
2 / 2
Do każdej porcji zupy włóż plasterek cytryny. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo lub z grzankami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory