Zupa cytrynowa

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 13.11.2020 15:06
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa cytrynowa
Zupa cytrynowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cytrynę wyszoruj szczoteczką w gorącej wodzie i osusz. Na tarce z małymi otworami zetrzyj z niej żółtą skórkę, a następnie zagotuj ją z bulionem. Mąkę rozprowadź małą ilością zimnej wody, wlej do zupy i gotuj 3 minuty. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, przypraw solą, cukrem i pieprzem.

2 / 2

Do każdej porcji zupy włóż plasterek cytryny. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo lub z grzankami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps