Zupa z soczewicy podstawowa

Zupa z soczewicy
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Soczewica czerwona - 2 szklankiPieprz czarny mielony - do smakuSól - do smakuCukier - do smakuMasło - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przebierz i wypłucz soczewicę. Włóż do garnka, wlej 6 szklanek wody, gotuj 30 minut. Gdy będzie zupełnie miękka, przetrzyj ją przez sitko (albo zmiksuj malakserem), lekko rozcieńcz zimną wodą, przypraw do smaku. Ponownie ustaw garnek na ogniu, zagotuj, zmniejsz ogień. Gotuj tak długo, aż zupa ponownie zgęstnieje. Wlej stopione, gorące masło, wymieszaj i od razu podawaj. UWAGA: to przepis podstawowy. Zupę można przyprawić sokiem z cytryny i roztartym ząbkiem czosnku.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego