Żurawinowe czerwone pesto

Cranberry Marketing Committee/Magazyn Kuchnia 27.01.2021 14:43
(brak ocen)
OCEŃ
Żurawinowe czerwone pesto
Żurawinowe czerwone pesto
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pomidory siekamy i gotujemy z sokiem z pomarańczy i wermutem, aż płyn zredukuje się do 3-4 łyżek. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Miksujemy pomidory wraz z płynem, posiekanymi chilli i czosnkiem oraz orzeszkami i oliwą. Mieszamy z żurawinami i parmezanem.

2 / 2

Wkładamy do wyparzonych słoiczków i zalewamy oliwą, aby przykryła pesto. Podajemy z ciepłą bagietką lub jako sos do makaronu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.