Lubisz pomarańcze, ale rzadko po nie sięgasz, bo zniechęca cię ich obieranie? Mamy trzy sposoby na to, jak zrobić to o wiele szybciej i sprawniej - wybierz, który będzie najlepszy dla ciebie!
Skórki pomarańczy mogą okazać się niezwykle przydatne. W naszym wideo podpowiadamy, jak możesz wykorzystywać je w domu:
Pomarańcze bardzo często są sprzedawane w charakterystycznej siatce. Chociaż jeszcze jakiś czas temu przy rozpakowywaniu zakupów naturalnym odruchem było wyrzucenie takiego opakowania do kosza, teraz coraz częściej myślimy o tym, jak wykorzystać je ponownie. My mamy trzy pomysły.
Większość z nas dodaje cytrynę głównie do herbaty lub używa jej podczas przygotowywania niektórych posiłków. Ale czy wiesz, do czego jeszcze można wykorzystać ten złocisty owoc? Ilość jej zastosowań jest ogromna. W naszym wideo pokazujemy cztery, które z pewnością przydadzą się w kuchni.
Cytryna to nie tylko świetny dodatek do dań i napojów. Ma też świetne właściwości czyszczące. Tłuszcz, osad z herbaty, zapach cebuli - wystarczy kilka kropelek soku z cytryny!