Więcej przepisów na słodkości znajdziesz na naszej stronie głównej
Po świąteczno-noworocznych przygotowaniach i wielogodzinnym pichceniu czas na proste przepisy. Wszystkim, którzy już zdążyli się stęsknić za domowymi słodkościami, polecamy dzisiaj przepis na szybkie ciasto z mikrofalówki. Nie da się? No to zobaczcie.
Składniki (na dwie porcje):
Do miseczki lub wysokiego kubka (musi to być naczynie odpowiednie do korzystania w mikrofalówce) wsypujemy kakao i wlewamy wodę, mieszamy. Wsypujemy także mąkę, cukier i proszek do pieczenia, dodajemy jajko, mleko i olej. Wszystko mieszamy do dokładnego połączenia składników.
Kuchenkę mikrofalową ustawiamy na moc 800W i pieczemy ciasto przez trzy minuty. Po tym, jak widocznie urośnie, obserwujemy je - można je wcześniej sprawdzić patyczkiem. Ciasto podajemy od razu, na ciepło lub na zimno.