Godziny otwarcia sklepów. Lidl i Biedronka przed świętami otwarte dłużej
Czy zrobiliście już zakupy na Wielkanoc? Jeżeli nie, to możecie skorzystać z wydłużonych godzin otwarcia Biedronki i Lidla. W związku z nałożonymi obostrzeniami, ograniczającymi dopuszczalną liczbę osób w sklepie, najpopularniejsze dyskonty będą otwarte dłużej niż zwykle.
Biedronka - godziny otwarcia przed świętami
Sklepy sieci Biedronka będą otwarte według następującego planu:
poniedziałek i wtorek (29 i 30 marca) - od 6.00 do 24.00 (wybrane sklepy czynne przez 24 h)
środa (31 marca) - od 6.00 do 2.00 (wybrane sklepy czynne przez 24 h)
Wielki Czwartek i Wielki Piątek (1 i 2 kwietnia) - od 6.00 do 2.00 (wybrane sklepy czynne przez 24 h)
Wielka Sobota (3 kwietnia) - od 6.00 do 13.30 (wybrane sklepy czynne od 00.00 do 13.30)
W pierwszy i drugi dzień świąt sklepy będą nieczynne.
Dokładne godziny otwarcia należy sprawdzić w gablocie informacyjnej w interesującym nas sklepie lub na stronie internetowej.
Lidl - godziny otwarcia przed świętami
poniedziałek i wtorek (29 i 30 marca) - od 6.00 do 22.00 lub 23.00 (wybrane sklepy czynne przez 24 h)
środa (31 marca) - od 6.00 do 22.00 lub 23.00 (wybrane sklepy czynne przez 24 h)
Wielki Czwartek i Wielki Piątek (1 i 2 kwietnia) - od 6.00 do 22.00 lub 23.00 (wybrane sklepy czynne przez 24 h)
Wielka Sobota (3 kwietnia) - od 6.00 do 13.00 (wybrane sklepy czynne od 00.00 do 13.00)
Dokładne godziny otwarcia należy sprawdzić w sklepie Lidla lub na stronie internetowej.
Obostrzenia w sklepach przed Wielkanocą
Przypominamy, że aktualnie obowiązują obostrzenia we wszystkich placówkach handlowych. Poza nakazem zasłaniania nosu i ust maseczką oraz zachowania dystansu wobec innych osób min. 1,5 m, w sklepach funkcjonują limity klientów. W lokalach do 100 m2 może przebywać 1 osoba na 15 m2, w lokalach powyżej 100 m2 - 1 osoba na 20 m2. Klienci muszą również nosić jednorazowe rękawiczki lub korzystać z płynów dezynfekujących, które zapewnia obsługa.
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
-
Czosnek niedźwiedzi to źródło witamin, ale łatwo pomylić go z trującą konwalią. Podpowiadamy, jak je rozróżnić
-
Fani bronią Jakubiaka pozującego przy martwej świni. "Myślałaś, że schabowe takie się urodziło i ubrało w panierkę?"
-
Sałatka z fałszywym boczkiem, która zawładnie podniebieniami. "Tu nie ma mięsa?"
-
Trwa sezon na fiołki wonne - idealne do deserów i herbat. Gdzie ich szukać i jak zbierać? [PORADNIK]
- Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
- Jak siać marchew? Wszystko, co należy wiedzieć o uprawie marchewki
- Jak rośnie ogórek? Porady jak krok po kroku rozpocząć uprawę ogórków
- Cebula zwyczajna. Właściwości lecznicze jednego z najpospolitszych warzyw w kuchni
- "Restauratorzy trzymają się na rynku ostatnimi siłami". Ogródki dalej zamknięte. Rząd dalej milczy