Michał Gniadek nowym szefem kuchni w Bistro Barze WuWu
Michał Gniadek zabiera gości WuWu w całkowicie inne rejony kulinarne niż te, które są znane z restauracji Zoni i stworzył menu pełne wiosennych polskich smaków, przywodzących na myśl beztroskie wakacje. Znajdziemy w nim m.in. kopytka z kozim serem, bobem i czereśniami, pyzy z kaczką i rabarbarem, sałatkę z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią, tatar z najlepszej wołowiny Hereford z oscypkiem, młodą kapustę z koperkiem czy gicz jagnięca z młodymi marchewkami i keczupem cebulowym oraz sosem z czerwonego wina.
Michał Gniadek pełni funkcję szefa kuchni restauracji Zoni, uznanej za jedną z 7 najpiękniejszych na świecie. Profesjonalne szlify zdobywał w renomowanych, światowych restauracjach m.in. nagrodzonej gwiazdką Michelin oraz czapkami żółtego przewodnika Gault & Millau. Jego kunszt to przede wszystkim doskonały warsztat nowoczesnych technik kulinarnych. Kuchnia Michała Gniadka jest prosta, ale zaskakująca; finezyjna, a przy tym zrozumiała.
Bistro Bar WuWu to wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy, w którym najbardziej ulubione smaki polskiej kuchni łączymy z wyśmienitą wódką, bo to ona stanowi o tożsamości WuWu. Bar WuWu oferuje blisko 100 rodzajów wódek wytwarzanych z naturalnych składników takich jak żyto, pszenica czy ziemniaki. Wszystkie pochodzą od wyselekcjonowanych producentów z Polski i ze świata, a o ich dobór do dań dbają doświadczeni barmani, współtworzący zespół restauracji.
Bistro Bar WuWu
Centrum Praskie Koneser
plac Konesera 1 https://wuwu.bar/
Godziny otwarcia:
poniedziałek – wtorek – zamknięte
środa – sobota 12-22
niedziela 12-20
-
Kwiat w galaretce wygląda wprost olśniewająco. A jak go zrobić? To nie takie trudne, ale trzeba trochę cierpliwości
-
Lody o smaku Majonezu Kieleckiego to hit internetu. Lodziarnia prowadzi sprzedaż na wynos
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
Polskie pierogi hitem sprzedaży w Niemczech. Pomógł lockdown
-
Kiełbasa kiełbasie nierówna. Jak kupić taką dobrej jakości? Co z parówkami? Są warte złej sławy? Sprawdzamy
- Kuchnia polska nie ma przed tobą tajemnic? Zaraz to sprawdzimy
- Domowy kompostownik z dżdżownicami i zmywaki robione na drutach - nietypowe pomysły na typowe problemy ekologiczne
- Złota Wiśnia i Śliwka Nałęczowska - dla najbliższych sercu
- Śniadanie musi być - o tym, dlaczego śniadanie to podstawa
- Zacznij zdrowo Nowy Rok z pomysłami od Vegeta Natur