Browary Warszawskie zapraszają na ostatnie jesienne zbiory w tym roku. Z tej okazji wybrane restauracje przygotowały specjalne dania z darami jesieni w roli głównej. Poniżej przedstawiamy kulinarny rozkład jazdy w sezonowym wydaniu.
Mówi się, że jesień ma zapach i smak pieczonego ziemniaka. Tych z opalanego węglem drzewnym grilla "Josper" w połączeniu z grzybami i kwaśną śmietaną spróbujesz w Browarze Warszawskim. Z kolei Sobremesa zaskoczy dwiema sezonowymi pozycjami w aktualnej karcie dań. Pierwsza to Tortilla Rellena con setas del bosque, czyli hiszpański omlet ziemniaczany z cebulą przekładany duszonymi podgrzybkami, serem Manchego z konfitowanymi pomidorkami cherry i aioli grzybowym. Kolejna propozycja to Tarta de Queso - tarta z kremem Philadelphia, karmelizowanymi jabłkami z cynamonem, orzechami i musem malinowym. Brzmi pysznie? Uwierzcie, że jeszcze lepiej smakuje! Ale o tym najlepiej przekonać się samemu.
Masz ochotę na tradycyjną kuchnią polską z sezonowym twistem? Jasna sprawa zaprasza na prawdziwe danie grzybowe! W menu czeka schab z gołąbkiem z grzybami, puree ziemniaczanym i sosem z trawy żubrowej. Wszystkim fanom kuchni amerykańskiej polecamy wybrać się do Boston Burger. W karcie, jak sama nazwa wskazuje, czeka burger. Ale nie byle jaki - to burger w jesiennej odsłonie z podwójną wołowiną, coulis grzybowym, smażonymi boczniakami, chipsami oraz truflowym aioli. Więcej nie zdradzamy - zapraszamy do Food Hall Browary.
Namiastkę Italii znajdziesz w OCTO pasta & pizza (Food Hall Browary). Restauracja zaprasza na pizzę z mozzarellą fior di latte, salsiccia bianca, serem pecorino i frytkami. Włoskich placków w jesiennym wydaniu spróbujesz także w Munji. W tym miejscu czeka na Ciebie Pica Nikšićanka z sosem śmietanowo-grzybowym, mozzarella fior di latte, grzybami sezonowymi oraz rozmarynem. Jeśli chcesz przygotować pizzę samodzielnie w domu, koniecznie zaopatrz się w dodatki z delikatesów Piccola Italia & Mediterraneo. Znajdziesz tu m.in. borowikową oliwę extra virgin czy sos z borowikami i białą truflą.
Wybrane kawiarnie Browarów warszawskich zapraszają również na wyjątkowe desery w jesiennej odsłonie. W Bakery spróbujesz ślimaka z duxelle grzybowym, serkiem szczypiorkowym i piklowaną szalotką oraz danisha z jabłkiem. W DESEO poproś o Deser Mapple, czyli mus na bazie syropu klonowego z jabłkiem w karmelu i biszkoptem dyniowym, a w Etno Cafe o grzany sok jabłkowy. To idealne propozycje na chłodne, jesienne wieczory!
Nie czekaj - to ostatnia szansa, aby jeszcze w tym roku poznać sezonowe smaki, które zagościły w kartach restauracji w Browarach Warszawskich. To świetny pretekst, aby spróbować unikalnych dań dostępnych w ofercie restauracji tylko do 5 grudnia!