Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, więc doskonale sprawdzą się jako szybka przekąska na pierwszy głód. My polecamy owinąć je cienkimi plasterkami boczku, dzięki czemu szparagi zyskają chrupiącą skorupkę, a same pozostaną jędrne i soczyste. Chyba nikogo nie trzeba dłużej przekonywać, że ten przepis to prawdziwy hit. To teraz biegiem do sklepów Netto – tam znajdziecie wszystkie potrzebne produkty.
Składniki:
Odkrój zdrewniałe końcówki szparagów. Młodych szparagów nie trzeba obierać, ale jeśli są starsze i grubsze, to obierz je obieraczką do warzyw zaczynając 2-3 cm za główką. Natrzyj szparagi oliwą z oliwek i dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Każdy szparag owiń pojedynczym plasterkiem boczku. Tak przygotowane szparagi ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj przez kilka minut, w międzyczasie kilka razy obracając, aż boczek mocno się zarumieni.
Materiał promocyjny Netto Sp. z o.o.