Native Story
-
Desery na Wielkanoc, którym się nie oprzesz. Ich sekretem jest czekolada. Dużo czekolady
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Szukasz pomysłów na pyszne desery świąteczne? Oto kilka oryginalnych propozycji, które zachwycą twoich bliskich. Wszystkie je łączy jedno: znakomita, wedlowsk...
-
Oszczędność i troska o planetę idą w parze. Dlaczego Wielkopolski Olej Rzepakowy?
Cudze chwalicie, swego nie znacie. Olej rzepakowy jest dowodem na to, że czasem nie warto szukać zagranicznych zamienników, a docenić rodzime produkty. Jest zdrowy, produkowany lokalnie i w dobrej...
-
Przepisy na szybkie i pyszne obiady, które zrobisz w pół godziny [MATERIAŁ PROMOCYJNY]
Pośród pracy, opieki nad dziećmi, sprzątaniem musimy jeszcze zrobić obiad. Nie mamy weny, co włożyć do garnka, przez co nasze menu często sprowadza się do tych samych potraw. Okazuje się jednak, że...
-
Praktycznie zawsze mamy w lodówce takie serki, a wiele z nas nie wie, jak dużo mają zastosowań
Niektóre produkty mają stałe miejsce w naszych lodówkach. Może zabraknąć mięsa na obiad czy warzyw do sałatki, są i takie, które po prostu zawsze znajdą się w którymś zakamarku naszej chłodziarki. ...
-
Wszechstronny produkt, który wykorzystasz do wielu dań i deserów. Przepisy z użyciem serka śmietankowego
Są takie produkty, które niemal zawsze są w naszych lodówkach. Wśród nich często znajdziemy serek śmietankowy. Najczęstsze zastosowanie? Oczywiście kanapki, ale tak naprawdę taki produkt można...
-
Kasza gryczana na świątecznym stole. Zobacz przepisy na świąteczne potrawy
Święta Wielkanocne kojarzą się z daniami, które goszczą na polskich stołach od pokoleń. Chociaż zmieniają się nasze nawyki żywieniowe i na co dzień wielu z nas stara się jeść zdrowo i dbać o to, ab...
-
Jak kroić, siekać i filetować jak szef kuchni? Te triki ułatwią ci przygotowanie w domu posiłków
Programy kulinarne to dla wielu źródło inspiracji. Jednak oglądanie, jak szefowie kuchni czy uczestnicy konkursów dziarsko władają nożami i w tempie ekspresowym wykrawają równiutkie kostki z warzyw...
-
Zdrowe i pyszne desery na święta
W święta nasze stoły uginają się pod ciężarem różnych pyszności. Domowe pasztety, smakowity żur i oczywiście desery. Te ostatnie możecie przygotować w nowej, zdrowszej, ale równie pysznej wersji - ...
-
Co warto wiedzieć o tłuszczach w diecie?
Kilka lat temu ogromną popularnością cieszyły się produkty o obniżonej zawartości tłuszczu. Przez długi czas krążyło błędne przekonanie, że każdy tłuszcz jest zły i należy go jak najbardziej...
-
Dlaczego warto wprowadzić do swojej diety żywność funkcjonalną? Nastawienie to klucz do poprawy naszego zdrowia!
Nie od dziś wiadomo, że to co jemy, ma ogromny wpływ na nasz organizm. Zbilansowana dieta jest nieodłącznym elementem zdrowego stylu życia i czynnikiem zapewniającym nam dobre samopoczucie. Przy...
-
Najlepszy sposób na umycie truskawek. Potrzebujesz tylko dwóch składników
-
"Milionerzy". Padło pytanie o kuloodporną kawę. Było warte 75 tys. zł. Uczestnik zaryzykował
-
Racuchy - przepis dla zabieganych. Na pewno w kuchni masz wszystkie składniki
-
Lekki obiad z wiosennymi składnikami. Trzy łatwe przepisy dla każdego
-
Kapuśniak - przepis. Z młodą kapustą wyjdzie boski, ale nie możesz zapomnieć o nietypowym dodatku
- Wszyscy wszędzie tylko ciasto z rabarbarem. Opcji jest więcej. Co jeszcze można z niego zrobić?
- Przepis na kiszone rzodkiewki. Warzywa trzeba kisić co najmniej trzy dni
- Kotlety mielone bez jajka - czy to w ogóle możliwe? Owszem i nie wpływa na smak
- Aromatyczne boczniaki - dwa przepisy na wiosenne, grzybowe dania. Są całkowicie bezmięsne
- Proste pierogi ruskie. Przepis babci sprawi, że powróci smak dzieciństwa
-
Pożywne śniadanie, które doda Ci energii na cały dzień!
Najlepszym sposobem na udany poranek jest zjedzenie pożywnego śniadania. Dania, które dodadzą Ci energii na cały dzień nie powinny być ciężkostrawne, ale jednocześnie warto zadbać o to, aby stanowi...
-
Kwintesencją włoskiej kuchni są składniki. Tajemnica pysznych makaronów, pizzy i risotto
Kto chociaż raz był we Włoszech, ten wie, że niemal na każdym rogu są tam restauracje z pysznym jedzeniem. Kuchnia tego kraju opiera się na prostych, ale najwyższej jakości składnikach, które nadaj...
-
Dlaczego warto używać w swojej kuchni oleju rzepakowego? Podajemy kilka argumentów
Na rynku jest bardzo dużo tłuszczów, które różnią się swoimi właściwościami i zastosowaniem. Na szczęście, żeby jeść zdrowo, nie trzeba sięgać po te najbardziej wyszukane. Może się okazać, że nasz...
-
Co, kiedy i przede wszystkim... jak! Garść porad dotyczących świątecznych przygotowań
Święta za pasem, a wraz z nimi natłok myśli. Co podać do stołu? Kiedy zrobić zakupy? Jak się zabrać za robienie ryby? Świąteczne przygotowania wielu osobom spędzają sen z powiek. Jednak ten czas...
-
Inspiracje i porady na pyszne i tradycyjne zupy
Co dom, to obyczaj, a co za tym idzie - skojarzenia ze smakiem i zapachem. Zwykle to właśnie potrawy z dzieciństwa kształtują nasz kulinarny gust. Jak więc przygotować tradycyjną zupę by smakowała...
-
Na pograniczu Podlasia i Mazowsza w urokliwym Węgrowie produkowane są popularne serki twarogowe. Czym zachwyca to miejsce?
Kiedy widzisz na opakowaniu napis "wyprodukowano w Polsce" możesz się spodziewać, że stoi za nim jakaś historia. Tak właśnie jest z serkami Almette, które powstają w urokliwej "węgrowskiej krainie".
-
Desery świata, które łączy jeden składnik. Masz go w swojej kuchni? [PRZEPISY]
Podstawowy składnik deserów? Cukier - nie tylko klasyczny biały, lecz także... trzcinowy! Ma on lekko karmelowy aromat, który nadaje deserom egzotycznego i orientalnego aromatu. Doskonale sprawdzi...
-
Cold brew - na czym polega fenomen herbat i kaw przygotowywanych na zimno?
Przygotowywanie kawy i herbaty metodą cold brew jest coraz popularniejsze. Ich zaletą jest to, że nie musimy czekać, aż napój się ochłodzi, tylko możemy szybko cieszyć się ich smakiem. Jak zrobić j...
-
Lekkie obiady, które przygotujesz do 20 min. Przepisy na pożywne sałatki
Niezależnie od tego, czy akurat jest lato i nie macie ochoty na tłuste potrawy, czy po prostu staracie się dbać o "czystą michę", lekkie sałatki to zawsze dobry wybór. Przygotowanie ich na obiad da...
-
Lekkie obiady, które przygotujesz do 20 min. Przepisy na pożywne sałatki
Niezależnie od tego, czy akurat jest lato i nie macie ochoty na tłuste potrawy, czy po prostu staracie się dbać o "czystą michę", lekkie sałatki to zawsze dobry wybór. Przygotowanie ich na obiad da...
-
Syreni Śpiew Koneser otwiera się dla wszystkich Syren w nowej odsłonie!
Już od poniedziałku 18.05 każdy może przyjść i cieszyć się naszą kuchnią śródziemnomorską w lokalu oraz w całorocznym ogrodzie!
-
Masz ją w swojej kuchni. Dodaje endorfin, łagodzi stres i poprawia samopoczucie
.
-
Jak podać łososia? Zapomnij o klasykach, postaw na nowoczesne połączenia
Łosoś to jedna z ryb, po którą najchętniej sięgamy. Chociaż jest to produkt o wszechstronnym zastosowaniu, najczęściej jemy ją na kanapkach i z grilla. Przedstawiamy kilka pomysłów na rzadziej...
-
Syreni Śpiew zaprasza na Walentynkową Ucztę!
Luty to miesiąc miłosnych pokus, a kto się oprze urokowi uwodzicielskiej Syreny? Na Walentynki zaplanowaliśmy prawdziwie szampańską noc...
-
Drobne przyjemności - podaruj bliskim piękne i pyszne domowe ciasteczka [PRZEPISY]
Domowe ciasteczka są świetne z kilku powodów. W wielu przypadkach są tańsze od tych, dostępnych w sklepach. Dobór składników sprawia, że są dokładnie takie, jakie sobie zażyczycie. Zapach, który...
-
Nie tylko dla ekofreaków. Coraz więcej Polaków stawia na ekologiczne jedzenie. W co warto inwestować?
To już nie kaprysy matek na macierzyńskim z modnej "warszawki". Z badań TNS Polska "Żywność ekologiczna w opiniach Polaków" wynika jednoznacznie, że to co jemy i skąd to jedzenie pochodzi, ma dla n...