Tak właśnie - kurczak i jogurt to idealne połączenie, jeśli zależ ci na soczystym kawałku grillowanego mięsa. Do tego świeży czosnek oraz garść orientalnych przypraw i natychmiast przenosisz się do kulinarnego raju. Zaproś do niego również swoich bliskich, a okrzykom zachwytu nie będzie końca. Wszystkie produkty, potrzebne do wykonania przepisu, znajdziesz w sklepach sieci Netto.
Składniki:
Dodatkowo: patyczki do szaszłyków
W dużym pojemniku na żywność wymieszaj składniki marynaty – jogurt, oliwę z oliwek, sok z cytryny, drobno posiekany czosnek, sól, pieprz, kmin rzymski, kolendrę i oregano. Piersi kurczaka pokrój w dużą kostkę, wrzuć do marynaty i dokładnie wymieszaj. Zamknij pojemnik i wstaw mięso do lodówki na co najmniej 3 godziny, ale możesz też marynować je przez całą noc.
Na pół godziny przed planowanym grillowaniem wyjmij mięso z lodówki, aby ogrzało się do temperatury pokojowej. W tym czasie namocz patyczki do szaszłyków. Nadziej mięso na patyczki i ułóż je na rozgrzanym ruszcie. Grilluj szaszłyki około 15-20 minut, w międzyczasie kilkukrotnie je obracając.
Materiał promocyjny Netto Sp. z o.o.