szaszłyki

Więcej o:

szaszłyki

  • Najlepsze szaszłyki na grilla

    Szaszłyki z grilla to nieco bardziej wyszukana propozycja niż po prostu kiełbaska czy kaszanka. Te też są pyszne, jednak szaszłyki, choć wymagają nieco więcej wysiłku podczas przyrządzania, smakują wybornie. Co więcej, mogą je zjeść nawet wegetarianie czy weganie, jeśli postaramy się przygotować

  • Azjatycki szaszłyk - kurczak Satay

    Składniki:2 piersi kurczaka6 patyczków do szaszłyków Marynata:1 papryczka chili2 ząbki czosnku2 cm kawałek świeżego imbiru1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego1 łyżeczka kurkumy1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej2 łyżki brązowego cukru1 łyżka sosu sojowego2 łyżki sosu rybnego1 łyżka oleju

  • Szaszłyki z kurczaka - na grilla i nie tylko

    Szaszłyki z kurczakiem można przygotować na grillu, ale także na patelni grillowej lub na ruszcie w piekarniku. To danie nie tylko na wiosenno-letnią imprezę na dworze – może stanowić rewelacyjną przekąskę na każdą porę roku i również na przyjęcie w czterech ścianach. Przestawiamy dwa pomysły

  • Szaszłyki z piekarnika, czyli sposób na przywołanie lata

    Z czego zrobić szaszłyk w piekarniku Szaszłyki z piekarnika są świetnym daniem ze względu na pełną dowolność przy ich wykonywaniu. Kombinacji smakowych tego przysmaku jest niezliczenie wiele i efekt ostateczny zależy tylko i wyłącznie od naszej kreatywności. Możemy postawić na mięso wieprzowe

  • Witaminy z grilla - szaszłyki z łososiem i warzywami

    Składniki:ziemniakicukiniasurowy łosoścytryna Sposób przygotowania:Przygotuj składniki: obierz i pokrój ziemniaki, cytrynę w plastry, łososia na kawałki; część cukinii w długie plastry, a część w półkola. Szaszłyki: Na wykałaczkę wbijaj kolejne składniki, przygotuj kilka wersji z łososiem w roli