Jabłka w cieście z cynamonem, czyli smacznie jak u babci!

Dziś w kuchni Hapsa porwiemy was wehikułem czasu do babcinej kuchni pełnej aromatu jabłek w cieście. Niepowtarzalny smak i nostalgiczna podróż każdemu poprawi humor i wprawi w błogi nastrój. Smacznego!
Zobacz wideo

Jabłka w cieście z cynamonem - składniki:

  • jabłko
  • maślanka 200 ml
  • jajko
  • mąka pszenna 200 g
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • łyżeczka cynamonu
  • olej do smażenia

Dodatkowo:

  • cukier puder do posypania
  • ręczniki papierowe Foxy Cartapaglia

Jabłka w cieście z cynamonem - przygotowanie:

  1. Obierz jabłko, pokrój w plastry i wytnij gniazda nasienne.
  2. Do miski wlej maślankę, dodaj jajko, wsyp cynamon, cukier, sól oraz mąkę i całość wymieszaj.
  3. Zanurz kawałki jabłek w masie i smaż na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
  4. Następnie ułóż na kawałku ręcznika papierowego by odsączyć nadmiar tłuszczu.
  5. Całość posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.