Aji Mirasol peruwiańska pasta z chilli

Magazyn Kuchnia 12.11.2020 17:28
(brak ocen)
OCEŃ
Aji Mirasol peruwiańska pasta z chilli
Aji Mirasol peruwiańska pasta z chilli
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Papryczki myjemy, przecinamy wzdłuż, usuwamy nasionka i włókna. Wkładamy je do garnka, zalewamy szklanką zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia i zmieniamy wodę. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości (ok. 20 min). 

2 / 2

Osuszamy, a kiedy wystygną, miksujemy z resztą składników na gładką masę.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps