Awokado po parysku

Anna Włodek/Magazyn Kuchnia 08.07.2020 15:26
(2 oceny)
OCEŃ
Awokado po parysku
Awokado po parysku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jaja gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i ostudzeniu oddzielamy żółtka od białek i zgniatamy je osobno. Zgniecione białka mieszamy z połową majonezu. Podobnie postępujemy z żółtkami i resztą majonezu. Solimy z wyczuciem, dopasowując tę operację do słoności łososia i majonezu.

2 / 3

Awokado przecinamy wzdłuż na dwie połówki. Starannie, by nie uszkodzić skórek, wydobywamy miąższ, który rozgniatamy, dzielimy na dwie równe części i mieszamy jedną z białkami, drugą z żółtkami.

3 / 3

Plastry łososia układamy na płasko i smarujemy z jednej strony masą z białkami, z drugiej z żółtkami. Każdy plaster pieprzymy pieprzem z młynka. Zwijamy plastry w trzech czwartych, tak by rulon kończył się wystającym językiem. Wkładamy łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado. Podając, wzbudzamy powszechny zachwyt.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps