Składniki (6porcji)
-
Papier ryżowy - 1 paczkaCukinia - 1Marchewka - 1Sandacz - 20 dagKolendra (natka) - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuJajka - 1Ocet ryżowy - 1 łyżkaLimonka - 60 ml sokuCukier - 1 łyżkaCzosnek - 1 ząbekRyba - 60 ml wywaruChili - 2
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cukinię, marchewkę, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki (lub posiekaj). Wymieszaj z posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.
2 / 3
Pojedyncze płaty papieru ryżowego namocz przez chwilę w ciepłej wodzie lub posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na tak przygotowany papier wyłóż małe porcje sałatki i zwiń w rożki.
3 / 3
W rondelku wymieszaj ocet, sok z limonki, cukier, roztarty czosnek, wywar z ryby i posiekane papryczki, gotuj około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Gotowe rożki upiecz krótko w piekarniku nastawionym na parowanie lub ugotuj na parze (15 minut). Podawaj z pikantnym sosem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory