Azjatyckie rożki

Magazyn Kuchnia 21.03.2021 14:01
(brak ocen)
OCEŃ
Azjatyckie rożki
Azjatyckie rożki
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cukinię, marchewkę, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki (lub posiekaj). Wymieszaj z posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. 

2 / 3

Pojedyncze płaty papieru ryżowego namocz przez chwilę w ciepłej wodzie lub posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na tak przygotowany papier wyłóż małe porcje sałatki i zwiń w rożki. 

3 / 3

W rondelku wymieszaj ocet, sok z limonki, cukier, roztarty czosnek, wywar z ryby i posiekane papryczki, gotuj około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Gotowe rożki upiecz krótko w piekarniku nastawionym na parowanie lub ugotuj na parze (15 minut). Podawaj z pikantnym sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.