Babka piaskowa bezglutenowa

Haps 29.01.2020 12:13
(brak ocen)
OCEŃ
Babka piaskowa bezglutenowa
Lepiłeś baby z piasku jako dziecko? Nadal możesz je lepić tylko tym razem będą jadalne (mimo tego, że są bezglutenowe). Ba! Będą nawet bardzo smaczne.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jajka umieść w dużej misce i ubij na jasną i puszystą masę (może to zająć około 5-6 minut). Nie przerywając miksowania stopniowo dodaj drobny cukier, dokładnie miksując za każdym razem, aż kryształki cukru całkowicie się rozpuszczą i masa podwoi swoją objętość.

2 / 3

Przesiej do miski mąkę ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia i zmiksuj do połączenia składników. Zetrzyj do masy skórkę z 1 cytryny i wymieszaj. Na koniec dodaj rozpuszczone, nadal gorące masło i zmiksuj do połączenia składników.

3 / 3

Przelej ciasto do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej mąką ziemniaczaną. Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz około 50 minut, aż patyczek wbity w środek ciasta pozostanie suchy. Przed podaniem oprósz ciasto cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA