Babka z ajerkoniakiem

Magazyn Kuchnia 21.01.2020 16:09
(brak ocen)
OCEŃ
Babka z ajerkoniakiem
Babka z ajerkoniakiem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Jajka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stale ucierając, powoli wlewamy najpierw olej, a następnie ajerkoniak. Oba rodzaje mąki łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy (ciasto powinno być płynne). Formę do bab smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką, napełniamy ciastem. Pieczemy godzinę w 180 st. C. Po ostudzeniu możemy udekorować gotową polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.