Baby pieprzowe

Magazyn Kuchnia 08.03.2021 12:36
(brak ocen)
OCEŃ
Baby pieprzowe
Baby pieprzowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Oddzielamy żółtka od białek i ucieramy do białości z cukrem, zielem angielskim oraz cynamonem. Dodajemy mąkę, a potem ubitą na sztywno pianę z białek.

2 / 2

Lekko, lecz dokładnie mieszamy i wlewamy masę do wysmarowanych oliwą, obsypanych bułką foremek. Pieczemy w temp. 180-190°C - do chwili, gdy wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.