Baby pieprzowe

Baby pieprzowe
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jajka - 15Cukier - 45 dagZiele angielskie - 1 łyżeczka tłuczonegoCynamon - 1/2 łyżeczkiMąka ziemniaczana - 30 dagOliwa - 1 łyżkaBułka tarta - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Oddzielamy żółtka od białek i ucieramy do białości z cukrem, zielem angielskim oraz cynamonem. Dodajemy mąkę, a potem ubitą na sztywno pianę z białek.
2 / 2
Lekko, lecz dokładnie mieszamy i wlewamy masę do wysmarowanych oliwą, obsypanych bułką foremek. Pieczemy w temp. 180-190°C - do chwili, gdy wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory