Barszczyk czerwony

Barszczyk czerwony
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
- Termin ważności: 2 tygodnie, w lodówce
Przygotowanie : powyżej godziny
Składniki (0porcji)
-
Burak - 1 kgCzosnek - 2 ząbkiChleb razowy - skórka z 1 kromkiZiele angielskie - 1/2 łyżeczki ziarenLiść laurowy - 1 średniSól - łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Buraczki dokładnie wyszoruj szczoteczką, obierz, ponownie opłucz w zimnej wodzie, pokrój w niezbyt grube plasterki i włóż do wyparzonego glinianego garnka lub do słoja. Dodaj obrany czosnek, przyprawy i skórkę chleba. Zagotuj 3 litry wody z solą, ostudź ją, zalej buraczki. Odstaw na kilka dni - po tym czasie barszcz jest ukiszony. Wtedy przecedź go do butelek, zakręć i wstaw do lodówki. Możesz go przechowywać przez 2 tygodnie w chłodnym i ciemnym miejscu.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego