Barszczyk czerwony

Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Barszczyk czerwony
Barszczyk czerwony
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak
  • Termin ważności: 2 tygodnie, w lodówce
Przygotowanie : powyżej godziny

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Buraczki dokładnie wyszoruj szczoteczką, obierz, ponownie opłucz w zimnej wodzie, pokrój w niezbyt grube plasterki i włóż do wyparzonego glinianego garnka lub do słoja. Dodaj obrany czosnek, przyprawy i skórkę chleba. Zagotuj 3 litry wody z solą, ostudź ją, zalej buraczki. Odstaw na kilka dni - po tym czasie barszcz jest ukiszony. Wtedy przecedź go do butelek, zakręć i wstaw do lodówki. Możesz go przechowywać przez 2 tygodnie w chłodnym i ciemnym miejscu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.