Barszczyk śliwkowy
Barszczyk śliwkowy
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowywanie składników: 30 minut
Podgrzewanie : 10 minut
Składniki (4porcje)
-
Śliwki suszone - 3-4 sztukiGrzyby suszone - 3-4 sztukiSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuBarszcz czerwony w proszku - Wymieszany z litrem wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby namocz w 1/2 szklanki wody, poczekaj, aż zmiękną. Pokrój je w paski i gotuj ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Ugotuj również śliwki w szklance wody (15 minut) i pokrój je w paski. Barszcz wlej do garnka, dodaj śliwki i grzyby wraz z wywarami, w których się gotowały. Podgrzej, ewentualnie przypraw solą i pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory