Barszczyk śliwkowy

Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Barszczyk śliwkowy
Barszczyk śliwkowy
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowywanie składników: 30 minut Podgrzewanie : 10 minut

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Grzyby namocz w 1/2 szklanki wody, poczekaj, aż zmiękną. Pokrój je w paski i gotuj ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Ugotuj również śliwki w szklance wody (15 minut) i pokrój je w paski. Barszcz wlej do garnka, dodaj śliwki i grzyby wraz z wywarami, w których się gotowały. Podgrzej, ewentualnie przypraw solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps