Białe czekoladki z czarnym sezamem

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 02.12.2020 13:09
(brak ocen)
OCEŃ
Białe czekoladki z czarnym sezamem
Białe czekoladki z czarnym sezamem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Blachę smarujemy olejem i wyściełamy pergaminem. Białą czekoladę roztapiamy w metalowej miseczce nad parą, mieszając od czasu do czasu. Zdejmujemy z ognia i łączymy z olejem sezamowym. Masę rozsmarowujemy na pergaminie do grubości 4-5 mm. Posypujemy równomiernie sezamem, schładzamy.

2 / 2

Gdy masa zastygnie (po 20-30 minutach), delikatnie zdejmujemy pergamin ze spodu, a czekoladowy placek łamiemy lub kroimy na niewielkie kawałki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps