Składniki (4porcje)
-
Olej rzepakowy - do natłuszczenia blachyCzekolada biała - 50 dag posiekanejSezam - lekko uprażone ziarenka czarnegoOlej sezamowy - 1/4 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Blachę smarujemy olejem i wyściełamy pergaminem. Białą czekoladę roztapiamy w metalowej miseczce nad parą, mieszając od czasu do czasu. Zdejmujemy z ognia i łączymy z olejem sezamowym. Masę rozsmarowujemy na pergaminie do grubości 4-5 mm. Posypujemy równomiernie sezamem, schładzamy.
2 / 2
Gdy masa zastygnie (po 20-30 minutach), delikatnie zdejmujemy pergamin ze spodu, a czekoladowy placek łamiemy lub kroimy na niewielkie kawałki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory