Biszkopt z kremem i wiśniami

Magazyn Kuchnia 23.06.2020 14:28
(brak ocen)
OCEŃ
Biszkopt z kremem i wiśniami
Biszkopt z kremem i wiśniami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Jajka i żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na parze, powoli dodajemy obie mąki, delikatnie mieszając. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy, pieczemy 20 minut w 180 st. C.

2 / 5

Robimy ciasto migdałowe: ubijamy białka z cukrem pudrem. Zmielone migdały łączymy z mąką, dodajemy do białek i delikatnie mieszamy. Pieczemy 35 minut w 150 st. C.

3 / 5

Robimy krem: w osobnych naczyniach ubijamy jajka z cukrem (na parze) i masło. Do masła dodajemy porcjami masę jajeczną, ucierając. Na koniec dodajemy wiśniówkę.

4 / 5

Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, używając nieco mniej wody niż w przepisie, zalewamy wydrylowane wiśnie, pozostawiamy do ostygnięcia.

5 / 5

Na cieście migdałowym rozkładamy połowę kremu, biszkopt nasączamy herbatą i kładziemy na warstwie kremu. Resztą kremu smarujemy wierzch ciasta, na który wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps