Składniki (6porcji)
-
Masło - 20 dagCukier - 16 dagCukier waniliowy - 1 torebkaSól - szczyptaJajka - 4Mąka pszenna - 20 dagMąka ziemniaczana - 4 dagProszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczkaTruskawki - 50 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj jajka.
2 / 3
Do gładkiej masy przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj.
3 / 3
Gdy składniki się połączą, przełóż ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy o boku 20 cm, posyp oczyszczonymi truskawkami. Piecz 45 minut w temp. 170 st. C. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory