Biszkopt z truskawkami

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 24.09.2020 17:01
(brak ocen)
OCEŃ
Biszkopt z truskawkami
Biszkopt z truskawkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj jajka.

2 / 3

Do gładkiej masy przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. 

3 / 3

Gdy składniki się połączą, przełóż ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy o boku 20 cm, posyp oczyszczonymi truskawkami. Piecz 45 minut w temp. 170 st. C. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.