Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryną

(brak ocen)
OCEŃ
Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryną
Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryną
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do dużego garnka z wrzątkiem wrzucamy fasolkę i blanszujemy przez 5 minut. Odcedzamy. W płaskim rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy bób, posiekany czosnek i 250 ml wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez 8 minut. Dodajemy posiekane zioła i zblanszowaną fasolkę i wszystko razem dusimy jeszcze przez chwilę. Młody bób nie wymaga obierania ze skórki, jeśli jednak wolimy obrany, będziemy potrzebowali na to dodatkowych 5 minut. Potrawę doprawiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.