Bułgarska zupa flakowa

Ludwik Lewin/Magazyn Kuchnia 21.09.2020 12:09
(brak ocen)
OCEŃ
Bułgarska zupa flakowa
Bułgarska zupa flakowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Gotujemy wyczyszczone flaki pilnując, by cały czas przykrywała je woda. Flaki baranie gotują się o wiele krócej niż wołowe. Zachowujemy wywar.

 

2 / 3

Ugotowane flaki kroimy w cienkie paseczki, trzymamy w cieple. Bulion gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. W trakcie gotowania dolewamy mleko i olej, dosypujemy paprykę, solimy i pieprzymy.

3 / 3

Wkładamy flaki do głębokich talerzy i zalewamy wrzącym bulionem.

Osobno, w miseczce, podajemy ocet z rozgniecionym czosnkiem i ostrą papryką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA