Buraki po kurpiowsku

Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:36
(brak ocen)
OCEŃ
Buraki po kurpiowsku
Buraki po kurpiowsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Dokładnie wyszoruj buraki i ugotuj je (lub upiecz) w łupinkach. Przestudź, obierz i zetrzyj na grubej tarce do warzyw lub pokrój w słomkę. 

2 / 3

W rondlu o grubym dnie roztop masło, oprósz mąką i zrób białą zasmażkę (mąka nie może się przyrumienić). Posól, wlej podgrzany sok cytrynowy, dodaj buraczki i śmietanę, wymieszaj. Przykryj, zmniejsz ogień i duś 30 minut.

3 / 3

Pyszne do dziczyzny i tłustych mięs. Kto woli ostrzejsze smaki, może przyprawić buraczki odrobiną pieprzu i zmielonego kminku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.