Burgery - przepis podstawowy

Burgery - przepis podstawowy
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Rostbef - 680 g, wołowy (najlepiej poprzerastany żyłkami tłuszczu)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOlej rzepakowy - 4 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Oczyszczony rostbef dwukrotnie mielemy w maszynce z sitkiem o grubych oczkach. Lekko wyrabiamy ręką, doprawiając solą i świeżo zmielonym pieprzem. Formujemy 4 burgery o grubości 1,5-2 cm. Skrapiamy olejem i pozostawiamy na talerzu, przykrywając folią spożywczą. W tym czasie przygotowujemy dodatki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory