Carpaccio wołowe z pesto z rukoli

Magazyn Kuchnia 27.12.2019 14:23
(brak ocen)
OCEŃ
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Oczyszczoną polędwicę przysmażamy i kroimy na jak najcieńsze plasterki. Rukolę płuczemy, osuszamy i odrywamy listki od łodyżek. Listkami posypujemy plastry wołowiny, a łodyżki umieszczamy w blenderze, razem z musztardą i sokiem pomarańczowym. Miksujemy, dodając odrobinę oliwy (musi się wytworzyć emulsja), doprawiając solą, pieprzem i miodem (lub cukrem). Gotowym pesto polewamy carpaccio. Potrawę możemy udekorować plasterkami czarnych oliwek i truskawek (na tę porcję 4 oliwki i 4 truskawki).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps