Carpaccio z cukinii

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 14:18
(brak ocen)
OCEŃ
Carpaccio z cukinii
Carpaccio z cukinii
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cukinie myjemy, osuszamy i za pomocą obieraczki do jarzyn kroimy wzdłuż na bardzo cienkie plastry. Układamy je na półmisku warstwami, polewając lekko każdą warstwę sokiem z cytryny oraz oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Parmezan ścieramy w cienkie wiórki (można do tego użyć tej samej obieraczki), posypujemy wiórkami cukinię. Podajemy carpaccio schłodzone.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps