Ceviche z łososia

Materiały partnera/Magazyn Kuchnia 23.12.2019 01:39
(brak ocen)
OCEŃ
Ceviche z łososia
Ceviche z łososia
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

"Z limonek ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Wkładamy do dużej miski, a następnie dodajemy drobno pokrojone szalotki, papryczki, poszatkowaną kolendrę, sos sojowy, olej sezamowy, sos chili z limonką i kolendrą oraz cukier. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do tak sporządzonej marynaty dodajemy pokrojony w niewielką kostkę filet z łososia. Każdy kawałek mięsa pokrywamy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem należy pozwolić rybie nabrać temperatury pokojowej, co pozwoli w pełni docenić jej walory. "

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA