Chili con carne z nachosami

Haps 12.02.2021 10:30
(brak ocen)
OCEŃ
Chili con carne z nachosami
Chili con carne, czyli co? Czyli turboaromatyczna, meksykańska potrawka z mięsem, pomidorami i fasolą, a w naszej wersji także z nachosami. Chyba nie trzeba was więcej przekonywać. Do dzieła!
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zacznij od zmielenia przypraw – utrzyj wszystkie w moździerzu. Następnie posiekaj drobno cebulę i czosnek, a paprykę pokrój w kostkę.

2 / 3

Rozgrzej oliwę na patelni i zacznij od podsmażenia cebuli, czosnku i utartych przypraw. Gdy cebula z czosnkiem się zeszklą, a przyprawy oddadzą swój aromat, dodaj mięso mielone i podsmażaj dalej. Następnie dodaj paprykę i podsmażaj kilka minut, po czym dodaj pomidory z puszki. Gotuj 10-15 minut. Po tym czasie dodaj odcedzoną fasole z puszki i gotuj jeszcze 5 minut. Na sam koniec dopraw do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.

3 / 3

Podawaj z ryżem, nachosami, kwaśną śmietaną i kolendrą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps