Chrupiący kurczak nadziewany pastą z chorizo

Tomek Woźniak//Magazyn Kuchnia 21.03.2021 14:17
(brak ocen)
OCEŃ
Chrupiący kurczak nadziewany pastą z chorizo
Chrupiący kurczak nadziewany pastą z chorizo
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Umieszczamy blachę do pieczenia w piekarniku i rozgrzewamy go do 230°C. Siekamy i miksujemy (niezbyt drobno) wszystkie składniki nadzienia. 

2 / 4

Kurczaka myjemy i osuszamy, nacieramy solą i pieprzem na zewnątrz i od środka. Delikatnie oddzielamy palcami skórę na piersiach kurczaka od mięsa. Nadzienie wkładamy ostrożnie w utworzone kieszenie, tak by nie rozerwać skórki. 

3 / 4

Do wnętrza kurczaka wkładamy cytrynę pokrojoną w ćwiartki i rozmaryn. Bawełnianą nicią podwiązujemy pod spód skrzydełka kurczaka. 

4 / 4

Pieczemy przez godzinę, co jakiś czas polewając sosem, który się wytworzy. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.