Ciambelline

Anna Wrońska//Magazyn Kuchnia 21.03.2021 14:18
(brak ocen)
OCEŃ
Ciambelline
Ciambelline
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy cukier, sól, wino, anyż i oliwę. Mieszamy, aby składniki się połączyły, zagniatamy. Przykrywamy ciasto ściereczką, odstawiamy na godzinę, a potem dzielimy na 20 porcji. 

2 / 2

Z każdego kawałka toczymy wałeczek o grubości palca; sklejamy ze sobą końce każdego wałeczka, aby powstały krążki. Układamy je na natłuszczonej blasze, za pomocą pędzelka smarujemy jajkiem ubitym jak na omlet. Pieczemy 20 min w temperaturze 200°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps