Ciasteczka z amarantusa z żurawiną

(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka z amarantusa z żurawiną
Nie chcecie, żeby dzieciaki jadły niezdrowe, słodkie przekąski? Dobrze, to plan jest taki - zróbcie z nimi nasze ciasteczka. Powiedzcie, że to wspaniałe zboże stanowiło podstawę diety Inków, Majów i Azteków, upieczcie, a potem bawcie się w Indian, robiąc tipi z krzeseł i koca. Fajnie? No to Haps!
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Amarantus, sezam oraz drobno posiekaną żurawinę umieść w dużej misce i wymieszaj.

2 / 5

Dodaj jajka oraz miód i mieszaj, aż składniki zaczną się łączyć w jedną kulę.

3 / 5

Z powstałej masy ulep kuleczki wielkości orzecha włoskiego i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

4 / 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez około 15-20 minut, aż ciastka nabiorą złotego koloru.

5 / 5

Po ostudzeniu przełóż amarantuski do szczelnego pojemnika.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps