Ciastka zawijane z konfiturami

Anna Włodek/Magazyn Kuchnia 02.12.2020 16:59
(brak ocen)
OCEŃ
Ciastka zawijane z konfiturami
Ciastka zawijane z konfiturami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Z masła, mąki, jaj, żółtek i drożdży wyrabiamy ciasto i rozwałkowujemy je na grubość ok. 3 mm. Następnie ciasto kroimy na kwadraty o boku 8-10 cm, każdy smarujemy konfiturami lub dżemem (pyszne z morelowym!), zawijamy trzykrotnie i układamy na blasze.

2 / 2

Gdy ciastka podrosną, smarujemy je roztrzepanym jajkiem i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku, aż nabiorą złotego koloru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps