Ciasto babci

Magazyn Kuchnia 15.02.2021 16:29
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto babci
Ciasto babci
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Połącz składniki syropu, podgrzewaj na małym ogniu aż do wrzenia. Wiśnie pokrój na połówki i wrzuć do syropu. Gotuj 5-8 minut. 

2 / 3

Czekoladę rozpuść na parze. Przestudź, utrzyj z dodawanym po kawałeczku masłem. Połącz z cukrem, żółtkami (dodając je po jednym) i mąką. Wrzuć też owoce wyjęte z syropu. Białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z czekoladową masą. 

3 / 3

Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy i piecz 30 minut w temp. 180 st. C.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps