Ciasto marchewkowe najprostsze

Paweł Pojawa, Magazyn Kuchnia 16.01.2020 16:29
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto marchewkowe najprostsze
Ciasto marchewkowe najprostsze
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, cynamon i gałkę muszkatołową) mieszamy w dużej misce. W drugiej misce łączymy lekko ubite jajka z olejem i startą marchewką. Zawartość tej miski dodajemy do wcześniej wymieszanych suchych składników i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy. Formę o wymiarach 35 x 28 cm smarujemy masłem i napełniamy ciastem. Wyrównujemy wierzch i pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 160 st. C. Po ostygnięciu kroimy na porcje.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.