Cukinia faszerowana kaszą jaglaną
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cukinia - 2Kasza jaglana - 100 gPrzecier pomidorowy - 100 mlCebula biała - 1Czosnek - 1 ząbekPapryka czerwona - 1Kolendra (ziarna) - do smakuPapryka wędzona - pół łyżeczkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPomidorki koktajlowe - do dekoracjiBazylia - do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Umyj cukinię, przekrój wzdłuż na pół, przy pomocy łyżeczki wydrąż miąższ ze środka. Cukinię dopraw solą i pieprzem, wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. W osolonej wodzie ugotuj kaszę jaglaną - około 10- 15 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę usmaż na patelni. Gdy cebula się zeszkli dodaj pokrojony drobno czosnek, słodką paprykę. Pokrój czerwoną paprykę w kostkę, dodaj do smażących się warzyw. Smaż przez chwilę, aż papryka stanie się miękka. Dodaj ugotowana kaszę jaglaną i przecier z pomidorów. Smaż całość około 15 minut. Nałóż farsz do podpieczonej cukinii. Udekoruj, pomidorkami koktajlowymi. Wstaw ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz około 30 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory