Cukinia faszerowana kaszą jaglaną

Małgorzata Gec/Magazyn Kuchnia 06.02.2020 13:01
(brak ocen)
OCEŃ
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyj cukinię, przekrój wzdłuż na pół, przy pomocy łyżeczki wydrąż miąższ ze środka. Cukinię dopraw solą i pieprzem, wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. W osolonej wodzie ugotuj kaszę jaglaną - około 10- 15 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę usmaż na patelni. Gdy cebula się zeszkli dodaj pokrojony drobno czosnek, słodką paprykę. Pokrój czerwoną paprykę w kostkę, dodaj do smażących się warzyw. Smaż przez chwilę, aż papryka stanie się miękka. Dodaj ugotowana kaszę jaglaną i przecier z pomidorów. Smaż całość około 15 minut. Nałóż farsz do podpieczonej cukinii. Udekoruj, pomidorkami koktajlowymi. Wstaw ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz około 30 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.