Cukinie z czosnkiem w occie

Anna Włodek / Magazyn Kuchnia 22.02.2021 20:38
(brak ocen)
OCEŃ
Cukinie z czosnkiem w occie
Cukinie z czosnkiem w occie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cukinie myjemy, odcinamy końce, kroimy wzdłuż na plastry. Zagotowujemy ocet z wodą, dodajemy sól i wrzucamy cukinie na 2 min. Odcedzamy. 

2 / 2

W wyparzonych słoikach układamy bardzo ściśle cukinie, dodajemy obrany czosnek, gałązki bazylii i kopru, wsypujemy kilka ziaren pieprzu, zalewamy oliwą do pełna. Po 3-4 dniach są dobre do jedzenia. Możemy je też pasteryzować ok. 10 min i przechować przez kilka miesięcy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps