Curry dyniowo-kalafiorowe z chorizo
Curry dyniowo-kalafiorowe z chorizo
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Oliwa - do smakuCzosnek - 1 ząbekKurkuma w proszku - 1 łyżkaDynia makaronowa - 500 g obranejKalafior - 1Chili w proszku - 1 łyżeczkaTymianek świeży - 4 gałązkiChorizo - 200 gCiecierzyca - 1 puszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
W garnku na oliwie szklimy posiekane czosnek i cebulę. Wsypujemy kurkurmę, podsmażamy, aż lekko się przyrumieni i zacznie mocno pachnieć.
2 / 2
Wrzucamy dynię i kalafiora pokrojone w kostkę. Wlewamy litr wrzącej wody i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Doprawiamy chilli oraz posiekanym tymiankiem, dodajemy kiełbasę pokrojoną na drobne kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy opłukaną ciecierzycę, mieszamy i gotujemy 5 minut.
Uwaga: do curry możecie też dodać krewetki lub kawałki kurczaka.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory