Curry dyniowo-kalafiorowe z chorizo

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 02.12.2020 16:47
(brak ocen)
OCEŃ
Curry dyniowo-kalafiorowe z chorizo
Curry dyniowo-kalafiorowe z chorizo
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

W garnku na oliwie szklimy posiekane czosnek i cebulę. Wsypujemy kurkurmę, podsmażamy, aż lekko się przyrumieni i zacznie mocno pachnieć.

2 / 2

Wrzucamy dynię i kalafiora pokrojone w kostkę. Wlewamy litr wrzącej wody i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Doprawiamy chilli oraz posiekanym tymiankiem, dodajemy kiełbasę pokrojoną na drobne kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy opłukaną ciecierzycę, mieszamy i gotujemy 5 minut.

Uwaga: do curry możecie też dodać krewetki lub kawałki kurczaka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.