Curry z krewetek po tajsku

Magazyn Kuchnia 25.09.2020 14:33
(brak ocen)
OCEŃ
Curry z krewetek po tajsku
Curry z krewetek po tajsku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzej olej w rondlu, dodaj cebulę, smaż, aż zacznie się rumienić (około 4 minut). Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry, mieszając smaż około minuty, aż wszystko zacznie intensywnie pachnieć.

2 / 3

Wówczas wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny, dodaj cukier i zagotuj. Włóż pomidory, gotuj 2 minuty. 

3 / 3

Dodaj krewetki, gotuj, aż przestaną być przezroczyste (3 minuty). Posyp listkami kolendry, podawaj z limonką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.