Składniki (4porcje)
-
Pietruszka - 2 ugotowaneOliwa - 2 łyżkiMiód pszczeli - 1 łyżkaCzosnek - 1 ząbekLimonka - sok z 1Jogurt naturalny - 300gNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBazylia - szczyptaOregano świeże - szczyptaPestki słonecznika / Nasiona słonecznika - 2-3 łyżki prażonych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Pietruszki dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy oliwę, miód, starty czosnek i sok z limonki. Miksujemy z jogurtem.
2 / 2
Wrzucamy natkę, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Posypujemy ziarnami słonecznika. Podajemy z warzywami: selerem naciowym, obgotowanymi różyczkami brokuła, pokrojoną w paski marchewką, kolorową papryką, pomidorkami koktajlowymi na wykałaczce.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory