Dorada z limonką
Dorada z limonką
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cebula - 2 ze szczypiorkiemChili - 1 czerwona papryczkaRyba - 800 g filetów z doradyLimonka - 4Mleczko kokosowe - 200 mlOliwa - 6 łyżekSól - do smakuPieprz biały mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cebulki obieramy i siekamy wraz ze szczypiorkiem. Papryczkę chilli siekamy drobniutko, usuwając pestki.
2 / 3
Rybę kroimy w kostkę i przekładamy do głębokiego naczynia. Zraszamy ją sokiem z limonek, mleczkiem kokosowym, posypujemy papryczką oraz cebulką i skrapiamy oliwą. Dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
3 / 3
Przykrywamy folią i marynujemy przez godzinę. Rozkładamy doradę do szklanek, dekorujemy szczypiorkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory