Duszona kapusta na wędzonce

Magazyn Kuchnia 23.02.2021 21:21
(brak ocen)
OCEŃ
Duszona kapusta na wędzonce
Duszona kapusta na wędzonce
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Kapustę zalej zimną wodą i ugotuj do miękkości. Usmaż boczek z pokrojonymi cebulami, dodaj do odcedzonej, ugotowanej kapusty, przypraw do smaku listkiem laurowym, zielem angielskim, pieprzem, solą i cukrem. Duś razem jeszcze 10-20 minut.

2 / 2

Pokrusz miękisz chleba, dodaj do kapusty, wymieszaj i pogotuj, mieszając od czasu do czasu, aby kapusta zgęstniała. Kapustę możesz także zagęścić zwykłą zasmażką z masła i mąki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.