Składniki (2porcje)
-
Kapusta kiszona - 1 kgBoczek wędzony - garśćCebula - 2-3Liść laurowy - 1Pieprz czarny w ziarnach - kilka ziarenZiele angielskie - kilka ziarenSól - do smakuCukier - do smakuChleb razowy - 2-3 kromki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Kapustę zalej zimną wodą i ugotuj do miękkości. Usmaż boczek z pokrojonymi cebulami, dodaj do odcedzonej, ugotowanej kapusty, przypraw do smaku listkiem laurowym, zielem angielskim, pieprzem, solą i cukrem. Duś razem jeszcze 10-20 minut.
2 / 2
Pokrusz miękisz chleba, dodaj do kapusty, wymieszaj i pogotuj, mieszając od czasu do czasu, aby kapusta zgęstniała. Kapustę możesz także zagęścić zwykłą zasmażką z masła i mąki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory