Dynia hasselback
Czy tylko nam "hasselback" kojarzy się z niemieckim aktorem ze "Słonecznego patrolu"? Tak, jak David pasuje do serialu, tak dynia wspaniale komponuje się z szałwią i masełkiem. Jeśli ten argument was nie przekonał, zrobi to nasz przepis.
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Dynia piżmowa - 1 (ważne, by tę węższą część miała w miarę długą)Masło - 100 gSzałwia - kilkanaście listkówCzosnek - 2 ząbkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Dynię piżmową przekrój na pół, następnie pozbaw ją nasion i skóry. Nakrój ją w plasterki, nie docinając do końca - możesz użyć do tego pałeczek do sushi. Całość polej rozpuszczonym masłem, a w otwory powtykaj plasterki czosnku i listki szałwii.
2 / 2
Wstaw do piekarnika i piecz w 160 stopniach do miękkości.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory