Dynia hasselback

Haps 20.11.2020 10:04
(1 ocena)
OCEŃ
Dynia hasselback
Czy tylko nam "hasselback" kojarzy się z niemieckim aktorem ze "Słonecznego patrolu"? Tak, jak David pasuje do serialu, tak dynia wspaniale komponuje się z szałwią i masełkiem. Jeśli ten argument was nie przekonał, zrobi to nasz przepis.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Dynię piżmową przekrój na pół, następnie pozbaw ją nasion i skóry. Nakrój ją w plasterki, nie docinając do końca - możesz użyć do tego pałeczek do sushi. Całość polej rozpuszczonym masłem, a w otwory powtykaj plasterki czosnku i listki szałwii.

2 / 2

Wstaw do piekarnika i piecz w 160 stopniach do miękkości.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.