Ekspresowa pomidorowa

Dominika Wójciak/Magazyn Kuchnia 30.01.2020 23:42
(brak ocen)
OCEŃ
Ekspresowa pomidorowa
Ekspresowa pomidorowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, kroimy na ćwiartki. Cebulę i czosnek obieramy, grubo kroimy. Marchewki obieramy i kroimy na plastry. Wszystkie jarzyny układamy w głębokiej blasze, polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. . Upieczone jarzyny przekładamy do garnka, wlewamy 500 ml wrzątku i miksujemy. Zupę doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy. Podajemy z ryżem i listkami bazylii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps