Eskalopki z kurczaka w sosie truskawkowym

Eskalopki z kurczaka w sosie truskawkowym
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Tak
Składniki (4porcje)
-
Pierś z kurczaka - 2 sztukiSzynka - 4 plasterkiSer ementaler - 4 plasterkiTruskawki - 40 dagMasło - 3 łyżkiOlej rzepakowy - 3 łyżkiMąka pszenna - 1 łyżkaSól -Bazylia -Estragon -
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Każdą pierś przeciąć na dwa plastry i lekko ubić, dodać sól, pieprz, obtoczyćw mące i usmażyć na oleju. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, ułożyć w nim eskalopki i na każdym położyć szynkę i ser, a pomiędzy nimi truskawki. Polać resztę roztopionego masła i zapiec, pod koniec polewając rumem. Jeżeli dajemy zioła, to posypujemy nimi ser.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory