Eskalopki z kurczaka w sosie truskawkowym

Magazyn Kuchnia 22.01.2020 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Eskalopki z kurczaka w sosie truskawkowym
Eskalopki z kurczaka w sosie truskawkowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Każdą pierś przeciąć na dwa plastry i lekko ubić, dodać sól, pieprz, obtoczyćw mące i usmażyć na oleju. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, ułożyć w nim eskalopki i na każdym położyć szynkę i ser, a pomiędzy nimi truskawki. Polać resztę roztopionego masła i zapiec, pod koniec polewając rumem. Jeżeli dajemy zioła, to posypujemy nimi ser.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA