Składniki (4porcje)
-
Oliwa - 4 łyżkiCzosnek - 2 ząbkiCebula - 1Cukinia - 1 średniaMakaron farfalle (kokardki) - 400 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuParmezan - 4 łyżki startegoMelisa świeża - listki do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażany na niej posiekany czosnek i cebulę. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki, wrzucamy na patelnię, solimy, krótko smażymy, cały czas mieszając.
2 / 2
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, nakładamy na ogrzane talerze. Na wierzchu kładziemy porcję cukinii, posypujemy pieprzem i parmezanem, dekorujemy melisą. Podajemy od razu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory