Farfalle z kremem marchewkowym

Magazyn Kuchnia 09.12.2020 17:29
(1 ocena)
OCEŃ
Farfalle z kremem marchewkowym
Farfalle z kremem marchewkowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Obraną i umytą marchewkę kroimy w drobną kostkę. Masło rozgrzewamy w garnku, krótko dusimy na nim marchewkę, doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Wlewamy śmietanę i bulion, nakrywamy garnek pokrywką, dusimy na małym ogniu 10-12 minut.

2 / 4

Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Płatki migdałowe rumienimy bez tłuszczu na małej patelni, zdejmujemy z ognia.

3 / 4

Odkładamy połowę marchewki, resztę miksujemy razem z wywarem i zagotowujemy. Dodajemy pozostałą marchewkę i doprawiamy do smaku.

4 / 4

Makaron mieszamy z sosem. Rozkładamy na talerze, każdą porcję posypujemy płatkami migdałowymi i melisą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.